Despre noi

Rotary Club Râmnicu Vâlcea este dedicat, prin activitatea sa, comunității de aici, contribuind astfel la rezolvarea unora dintre problemele umane și comunitare, identificate de Rotarieni sau semnalate de specialiști, autorități locale, oameni aflați în nevoie.

Rotary Club Râmnicu Vâlcea este deschis comunicării permanente cu instituții și persoane interesate de activitatea sa, de susținerea prin voluntariat și donații a acțiunilor și proiectelor destinate comunității în care acționează. Te invităm, așadar, să te alături Rotarienilor cu contribuția ta, utilizând acest mijloc de comunicare și datele de contact ale Rotary Club Râmnicu Vâlcea.

Contactele internationale ulterioare anului 1989 (anul abolirii comunismului in Romania) au creat premisele infintarii unui club al Rotary International in Ramnicu Valcea.
In anul 1995 cu sprijinul lui Nicolas Laux, directorul general al Vilmar SA, al cluburilor Rotary din Albi si Celles din Franta precum si Rotary Club Bucuresti s-a reusit infintarea Clubului Rotary Ramnicu Valcea impreuna cu un grup de entuziasti, care intruneau pe cei mai buni profesionisti din domenii economice diferite.

Cartarea clubului valcean s-a facut de catre Patrice Valer, Guvernatorul in exercitiu al Districtului francez 1660, la Vila de Protocol din Olanesti, in prezenta tuturor autoritatilor locale si a cluburilor sponsor din Celles, Albi si Bucuresti, iar ceremonia festiva a avut loc in trapeza Manastirii Hurezi monument de arta al UNESCO.


charta_ri_ramnicu_valcea


In anul 1996 a inceput schimbul de tineri intre 16-18 ani, una din cele mai utile activitati a Rotary International pentru ca se refera la educatia internationala a copiilor inceputa intr-o perioada cand in Romania actiunea era de neconceput. Schimbul de tineri a inceput avandu-l pe rotarianul american Jack Schraeter ca partener, iar primul elev de schimb valcean care a avut “curajul” sa plece in Canada a fost Petria Petre Ticino, caruia i-a urmat Ana Fiera, fiica rotarianului Dan Fiera, in Statele Unite ale Americii.
Primul presedinte si fondatorul clubului, Valentin Cismaru a fost cooptat in conducerea unei structuri infintate de Rotary International (Rotary Presidential Area), prin intermediul careia s-a derulat procesul de infintare a Districtului romanesc, condusa de Jorg Tchopp, guvernator al districtului elvetian.

Districtul 2241 care cuprinde Romania si Moldova, a fost inaugurat in anul 1999 printr-un concert sustinut in sala Ateneului Roman din Bucuresti, cu participarea lui Carlo Ravizza, Presedintele din acel an al Rotary International.

In anul Rotarian 2001-2002 Valentin Cismaru a fost Guvernator al Districtului 2241, perioada in care a lansat site-ul acestuia www.rotary2241.org, a infintat organizatiile care sa reprezinte juridic Districtul si Fundatia acestuia.

In acea perioada a fost cea mai importanta expansiune a districtului romanesc fiind infintate 15 cluburi, fapt pentru care guvernatorul a primit distinctia de apreciere a Presedintelui Rotary International Richard D. King. De remarcat ca in intreaga lume s-a realizat o expansiune a cluburilor peste media anilor anteriori cee ace a facut pe Presedintele RI sa-si numeasca generatia lui de cca 500 de guvernatori “Regal Eagle” si cu care organizeaza intalniri speciale la fiecare Conventie a Rotary International.
In primavara anului 2002, am beneficiat de vizita Presedintelui Richard King, iar intalnirea a avut loc la Hotelul Marriott in Bucuresti. Au participat rotarieni din intreaga zona de est a Europei, iar autoritatile romane au fost reprezentate de primul ministru din acea vreme Adrian Nastase.
La conferinta districtuala de incheiere a mandatului, in Cluj, a participat Secretarul General al Rotary International Edwin Futa, trimis special al Presedintelui pentru a superviza modul de functionare a noului district.

La invitatia guvernatorului, Ed Futa a participat la Vila Olanesti la cartarea celui de-al doilea club din Ramnicu Valcea: Rotary Club Ramnicu Valcea-Cozia, iar a doua zi, Secretarul Eeneral Ed Futa si Guvernatorul Valentin Cismaru, la invitatia Episcopului Vicar Irineu, actualul Mitropolit al Olteniei, au vizitat si au luat masa la Manastirea Hurezi.